Mermer večnost luksuza i trenda

Mermer je moderan način dekorisanja enterijera. Mermer je prirodni kamen koji se koristi od davnina. Uvek je predstavljao izazov u stvaranju arhitektonskih i vajarskih dela, dajući prostoru status luksuza. Održavanjem vaših mermernih i granitnih podova, pružoće vašim gostima utisak da se nalaze unutar luksuzne zgrade ili stana.  Kao materijal, neophodno ga je koristiti u malim količinama. Kada se spomene mermer, ljudi pomisle na velike, rashladne komore, zatvorene od poda do plafona ili na skulpture koje krase sobe muzeja.

U slučaju upotrebe mermera, manje znači više. Inovativnim načinima uređenja koji daju klasičan izgled vašem dekoru, vaš životni prostor ćete učiniti modernijim.  Popularan trend današnjice su otvoreni koncepti življenja. Bez obzira da li živite u malom prostranu ili prostranoj kući, i dalje ste vi ti koji definišete boravišni prostor. Stubovi od mermera pravih ivica i sa malo dekorativnih dodataka unose industrijski osećaj u vaš dom. Nema potrebe za postavljanjem stubova od poda do plafona, već je bolje postaviti zid sa stubovima koji će odvojiti prostor.

Pored prirodnog mermera, postoji i veštački koji nastaje mešanjem tutkalne vode sa albaster gipsom i zemljanom bojom. Mermer je sinonim za luksuzni život. Ovaj neverovatan prirodni kamen krasi kuće bogatih već vekovima. Danas se mermer i dalje smatra luksuzom i primenjuju se sve više i više, za podove ili zidove.

Ukoliko podove i zidove prekrijete mermerom, prostor može izgledati previše hladno. Poželjna je upotreba mermera kao alternativa u kupatilima ili trpezariji.Dodajte mermer u prostor sobe u vidu stolica sa mermernim nogama. One će upotpuniti sliku i uspostaviti prijatniji i topliji osećaj boravka u sobi. Ukoliko dodajete mermer na pod, foaje je odličan izbor. Dodavanjem umetničke note trpezariji ili kupatilu koristeći mermer dobija se luksuzan osećaj.

Ekskluzivnost i elegancija enterijera u najvećoj meri zavisi od odabranih materijala koji opremaju sam prostor. Visok sjaj, kao i velik izbor boja glavne su karakteristike – prednosti ovog materijala. Pored estetike, mermer je čvrst i jak materijal, jednostavno se održava i otporan je na vodu, vatru kao i na hemikalije. Razlike između prirodnog i veštačkog mermera su gotovo neprimetne, što se tiče izgleda. Razlikuju se u ceni; veštački mermer je dosta jeftiniji od prirodnog. Mermernim pločama se mogu obložiti: stepenište, podovi, zidovi i dr.

Mermerni podovi u nijansama sive, u kupatilu izgledaju  odlično. Mermer fenomenalno izgleda ukoliko kamin obložite njime, jer je otporan na velike temperature. Takođe, otporan je i na vlagu pa idelan kod oblaganja bazena.Mermerni podovi mogu izgledati hladno, ali su oni najbolje rešenje za prostore u kojima je postavljeno podno grejanje.  Detalji od meremera u vašem enterijeru učiniće ga romantičnijim i suptilnijim. Komad zidne ili podne umetnosti neutralnih boja i smelih linija, od mermera, može biti sasvim dovoljan element za dekoraciju enterijera.